Szkennelés a Windows 10 rendszeren

Ahogyan sok más feladatra, a dokumentumok és képek szkennelésére is többféle lehetőséget nyújt számunkra a Windows 10.

_

Amennyiben sikeresen telepítve lett a szkennerünk meghajtóprogramja, máris eldönthetjük, hogy az alábbi lehetőségeink közül melyik a számunkra legkényelmesebb:

- vásárláskor a szkennerhez gyárilag kapott szkennelő-program

Ez gyártónként - és még azon belül akár eszköztípusonként is - eltérő lehet.

- a Windows 10 gyárilag beépített szkennelő-segédprogramja

Ezt az alábbi képen is illusztrált módon érhetjük el:

_

Vagyis a Windows 10 START-menüjéből az "Eszközök és nyomtatók" lehetőséget futtatva kattintsunk jobb egérgombbal a szkennerünk ikonjára, aztán válasszuk a szkennelés lehetőségét.

Mint a legtöbb szkennelő-program esetében, itt is lehetőségünk lesz a dokumentum előnézetének megtekintésére, a színformátum - színes vagy fekete-fehér - megadására, a fényerő és felbontás beállítására, továbbá a fájlformátum kiválasztására - pl.: .jpg, .pdf, .png - is.

- a Windows 10 Áruház ingyenes, Szkennelés nevű segédprogramjával

_

_

- Mobiltelefon segítségével

Amennyiben valamilyen Windows Phone, iPhone vagy Android készülékkel rendelkezünk az alábbi helyekről töltsük le az Office Lens nevű alkalmazást:

Windows Phone
iPhone
Android

_

Az Office Lens olyan speciális alkalmazás, amely a mobiltelefon fényképezőjével a beolvasandó dokumentumot vagy képet úgy készíti el, mintha egy igazi szkennerrel dolgoznánk. Közel hasonló eredményre számíthatunk segítségével - a minőség a beállítások megfelelő alkalmazásának és a mobiltelefon fényképező képességének függvénye lesz.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.